به گزارش «اخبار خودرو»، شرکت خودروسازی سایپادیزل روز گذشته طی مراسمی اقدام به تحویل ۲۰۰ دستگاه خودروی تجاری به مشتریان طرح نوسازی کرد.
این مراسم که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان ملی استاندارد، مسئولان کشوری، مدیرعامل و جمعی از مدیران ارشد گروه خودروسازی سایپا و سایپادیزل برگزار شد، در راستای طرح نوسازی ناوگان حملونقل جادهای کشور بود.
[caption id="attachment_212712" align="aligncenter" width="1024"]
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیایخودرو» مبنی بر اینکه «چه زیرساختها و مشوقهایی در این طرح نظر گرفته شده است تا طرح جدید رئیسجمهور نیز به سرنوشت طرحهای پیش از این دچار نشود»، گفت: در تاریخ خودروسازی کشور و صنعت حملونقل سنگین تجاری به ویژه در فعالیتهای حمل بار بینشهری، تسهیلاتی که در این طرح وجود دارد، بیسابقه بوده و هرگز چنین تسهیلاتی در نظر گرفته نشده است.»
محمد شریعتمداری درخصوص نمونهای از این تسهیلات گفت: ۵۰درصد از ارزش CKD پرداخت میشود، در نتیجه قیمت خودرو به نصف کاهش پیدا میکند و این اصل داستان است.
تولید روزانه به ۲۰۰ دستگاه خواهد رسید
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار «دنیای خودرو» مبنی بر اینکه «نخستین سری از این خودروها در قالب طرح جدید چه زمانی تحویل خواهد شد»، گفت: این ۲۰۰دستگاهی که در این مراسم تحویل شد، تلفیقی از دو طرح پیشین و جدید نوسازی است و به تمام مالکان اعلام شده که شامل طرح جدید میشوند.
محسن جهرودی همچنین با اشاره به این که تولید در گروه خودروسازی به صورت مستمر ادامه دارد گفت: در سه ماه نخست سال جاری هم این تولید ادامه خواهد داشت.
روزانه ۳۵دستگاه تولید کشنده داریم که قرار است این رقم را در کوتاهمدت به ۱۰۰ دستگاه برسانیم. زیرا وزیر صنعت تولید ۸هزار دستگاهی را برای ما در سال آینده هدفگذاری کردهاند و بنابراین باید در میانمدت نیز تولید را ۶ برابر کنیم و به ۲۰۰دستگاه برسانیم.
تحویل ۱۶هزار کامیون و کشنده تا پایان امسال
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم اظهار کرد: طرح نوسازی ناوگان سنگین با وجود همه محدودیتهای آن طی سال جاری نیز با آهنگی ملایم جلو رفته است و تا پایان امسال در قالب این طرح، ۱۶هزار دستگاه کامیون و کشنده تولید و تحویل خواهد شد.
محمد شریعتمداری افزود: روند افزایش به گونهای است که باید هر سال بتوانیم ۷۰هزار دستگاه تحویل دهیم که رشد شتابانی را به دنبال خواهد داشت.
وی مهمترین مانع برای رسیدن به این هدف را نه ظرفیتهای تولیدی و نه محدودیتهای فنی خودروسازان، بلکه امکان تامین مالی خودروها برای صاحبان آنها دانست و ادامه داد: به این ترتیب نمیتوانستیم با این قیمتها، خودروها را تحویل رانندگان و مالکان بدهیم. زیرا باید خودروها را با قیمت تمامشده و سود معقول در اختیار رانندگان و متقاضیان قرار دهیم.
وزیر صنعت با مهم خواندن سهم ۲۵درصدی سایپا در طرح نوسازی ناوگان گفت: مشتریان به خودرو نیاز دارند اما به عنوان وزیر صنعت، با سازمان ملی استاندارد در زمینه ارتقای استانداردسازی خودروها همگام هستم و خودروهای کشور باید ایمن باشند.
سهم ۲۷درصدی سنگینها از آلایندههای متحرک
وزیر صنعت استاندارد ایمنی را سرلوحه توسعه و ارتقای ساخت داخل خودروها دانست و با اشاره به نوسازی خودروهای حملونقل عمومی در دولت اصلاحات گفت: آن زمان نیز تا سقف ۸۵درصد از منابع مورد نیاز برای تعویض این خودروها در اختیار شهرداریها قرار گرفت که در غیر این صورت اجرای آن میسر نمیشد.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: پس از تصویب بند (ق) بودجه و همچنین ماده ۲۲ قانون رفع موانع تولید، شرایطی فراهم شده تا از محل ذخیره انرژی بتوانیم مبالغی را در اختیار نوسازی ناوگان سنگین فرسوده قرار دهیم که کلید راهگشای مشکل بود.
وی تصریح کرد: برای نخستین بار در دولت یازدهم سهم آلاینده ساز های ثابت و متحرک و سهم آنها در آلودگی شهرها و کلانشهرها مشخص شد؛ به عنوان نمونه ذرات معلق نخستین موضوع آلوده کننده هوا در تهران است و سهم خودروهای سنگین فرسوده در بین آلایندههای متحرک ۲۷ درصد مشخص شد.
وزیر صنعت با اشاره به حمایت و تاکید رئیسجمهوری از این طرح بیام کرد: صندوق توسعه ملی برای مدت کوتاهی و تا زمانی که فاینانس های مورد نیاز این پروژه مشخص شود، از این طرح حمایت خواهد کرد.
تحقق ۹۶درصد از تعهدات خودرویی کشور
شریعتمداری ابراز امیدواری کرد زیرساختهای این مگاپروژه تا اواسط تیر ماه آینده برای تولید خودروهای مورد نیاز آماده شود. شریعتمداری همچنین بیان کرد: در سال جاری بیش از ۹۶درصد از تعهدات خودرویی کشور و دستیابی به تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰هزار دستگاه خودرو محقق شده است.
وی به نقش خودروهای تجاری فرسوده در زمینه افزایش آلایندگی های زیست محیطی اشاره کرد و خواستار توجه جدی به موضوع جایگزینی این خودروها با محصولات نو در بازار شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه برنامه دولت در زمینه اجرای طرح نوسازی ناوگان حملونقل تجاری را تشریح کرد و ضمن برشمردن نقش سازمانهای گوناگون نظیر بانکها، سازمان استاندارد و سازمان حفاظت از محیطزیست، هدف دولت را تسریع در اجرای این طرح دانست.
وی تامین مالی پروژه را برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از جمله مهم ترین مراحل در اجرای طرح دانست و گفت: دولت توانسته منابع حاصل از محل صرفه جویی در مصرف انرژی را به این بخش هدایت کند که در تاریخ کشور اقدامی بیسابقه محسوب میشود.
سهم ۲۵درصدی سایپا از طرح نوسازی ناوگان باری
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در این مراسم با اشاره به اینکه طرح دولت در زمینه نوسازی ناوگان حملونقل جادهای، طرح بسیار بزرگی است، گفت: ما از روز نخست در جریان این طرح قرار داشتیم و در این طرح مشارکت کردیم. ۲۵ درصد از سهم نوسازی ناوگان کشنده و باری برعهده گروه سایپا شامل سایپادیزل و زامیاد است که برای باعث افتخار است.
محسن جهرودی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت واگذاری سایپادیزل را منتفی اعلام کردند. این شرکت سایپایی میمانند و اهداف وزیر و دولت را درطرح نوسازی ناوگان را محقق میکند.
وی ادامه داد: سال آینده قول تولید ۸هزار دستگاه دادهایم. ما سربازان صنعت هستیم و باید ایستادگی کنیم تا اهداف آن را با تمام قدرت محقق کنیم.
رکوردشکنیهای اخیر سایپا
مدیرعامل سایپا با بیان اینکه طی چهار ماه گذشته اتفاقات بسیار مثبتی در گروه خودروسازی سایپا افتاده است، اعلام کرد: در گروه خودروسازی سایپا طی سه ماه گذشته افزایش ۱۵هزارو۴۱۲دستگاهی تولید را تجربه کردهایم و رکورد ۵ ساله تولید ماهانه با ۶۷هزار و ۹۲۸ دستگاه در دیماه سال جاری شکسته شد.
وی افزود: افزایش سههزارو۱۶۵ دستگاهی تولید هفتگی، شکست رکورد تولید هفتگی به میزان ۱۷هزارو۸۵۵ دستگاه، افزایش ۴۷۱دستگاهی متوسط تولید روزانه، شکست رکورد تولید روزانه در دی ماه ۹۶ به میزان ۳۱۲۵دستگاه، افزایش ۱۴۸میلیاردتومانی درآمد هفتگی گروه خودروسازی سایپا، افزایش ۲۴میلیارد تومانی درآمد روزانه گروه خودروسازی سایپا، افزایش ۸درصدی بهرهبرداری از ظرفیت قطعهسازان و ایجاد اشتغال مویرگی و افزایش درآمد صنعت قطعهسازی کشور ماهانه به میزان ۴۴۳میلیاردتومان از دیگر افتخارات سایپا در چند ماه گذشته بوده است.
جهرودی اظهار کرد: در زمینه تحقیق و توسعه مذاکرات بسیار جدی با رنو آغاز کردیم و امیدوارم اهدافی را که به منظور جایگزینی پراید در نظر داریم، محقق کنیم.
وی ضمن تشکر از تیم کیفیتی این گروه گفت: ستارههای کیفی محصولات این گروه اضافه شده است. در حال حاضر نیز سایپا توانسته است ۹۵درصد از تعهدات خود را به مشتریان به صورت روزانه انجام دهد.
مدیرعامل سایپا در مورد خودروهای امانی هم بیان کرد: به میزان ۲۱۰۰میلیاردتومان هزینه ۷۶هزار دستگاه خودرویی را که به صورت امانی دست مردم بود، دریافت کردیم. یعنی امروز خودروی امانی تنها زمان پایپ دست مردم خواهد بود.
وی در زمینه برنامه سال آینده این گروه خودروسازی اعلام کرد: سال آینده باید گروه خودروسازی سایپا به بزرگترین خودروسازی در خاورمیانه تبدیل شود.
استانداردهای ۸۵گانه در حال تحقق هستند
رئیس سازمان ملی استاندارد نیز در این مراسم اظهار داشت: سازمان استاندارد در سالهای گذشته روزهای پرفرازونشیبی را به ویژه در بحث خودرو پشت سر گذاشته است. این سازمان راه طولانی را نه از لحاظ زمان بلکه از نظر نقشهراهی که کشیده بود، طی کرده است.
نیره پیروزبخت افزود: تقریبا از سال ۸۲ به طور جدی وارد بحث خودرو شدیم و پیش از آن بیشتر در زمینه قطعات خودرو فعالیت میکردیم. در واقع، مجموعه خودرو به عنوان یک مجموعه کاملا مرتبط با ایمنی مردم تحت نظر سازمان ملی استاندارد قرار گرفت و طی این سالها و با شروع دهه ۹۰، تعداد استانداردهایی که خودروسازها باید پاس میکردند به ۵۵ مورد رسید که در این میان سه مورد مربوط به سازمان محیطزیست و یک مورد مربوط به وزارت نفت و ۵۱ مورد آن مربوط به سازمان ملی استاندارد بود.
وی ادامه داد: با گذر زمان یک مورد وزارت نفت به سازمان ملی استاندارد واگذار شد. بنابراین تعداد استانداردهایی که ما باید نظارت میکردیم به ۵۲ مورد رسیدیم. با این حال همچنان مردم نارضایتی خود را از حوزه خودرو اعلام میکنند.
بر این اساس، در جلسات شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدهایم که باید احترام خاصی برای خواسته مردم قائل باشیم و برای تولید باکیفیت چارهای نیست مگر آنکه تعداد استانداردها افزایش پیدا کند یا از نظر سطح با استانداردهای اروپا انطباق کامل داشته باشد.
از این رو در وهله اول، استانداردهای ۵۲گانه مورد بازنگری قرار گرفت و در موارد لازم تجدید نظر شد. بعد از آن نیز طی یک برنامهریزی اول دیماه ۹۷ برای اجرای این استانداردها در نظر گرفته شد.
این تاریخ به معنای آغاز بازرسیها از این زمان است تا تولیدکننده بتواند خود را با شرایط جدید استاندارد هماهنگ کند. البته در این مورد نباید نگران هزینهها بود، کیفیت هزینه نیست بلکه سرمایه است و اگر کیفیت محصولات داخلی افزایش یابد، واردات کمتر و صادرات زیاد میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: خبر خوش ما در روزهای آینده این خواهد بود که یکی از خودروهای داخلی توانسته است استانداردهای ۸۵گانه را پاس کند که نشان میدهد دستیابی به این استانداردها نشدنی نیست.
مذاکره با خودروسازان خارجی با حمایت دولت
بهگفته وزیر صنعت، خودروسازان با اعتماد به برنامه دولت، اقدام به مذاکره با شرکتهای مختلف خارجی و داخلی برای تامین قطعات و مواد مورد نیاز و ثبت سفارش کردند که این موضوع توانست، نقش مهمی در اجرای این پروژه ایفا کند. وی هدف دولت را کاهش قیمت تمامشده تولید خودروهای سنگین از طریق تامین منابع دولتی عنوان کرد و خواستار برنامهریزی خودروسازان برای افزایش عمق داخلی سازی خودروهای تجاری شد.
وزیر صنعت طرح نوسازی ناوگان حملونقل تجاری را ضامن افزایش اشتغال در تولید و مصرف کشور دانست و گفت: با اجرای این طرح، کسبوکار در شرکتهای تولیدکننده داخلی نیز ارتقا مییابد.
وی همچنین به نقش سازمان استاندارد در نظارت و اجرای برنامه استاندارد خودروهای تجاری و قطعات تولید داخل اشاره کرد و خواستار توجه جدی به این بخش شد.
شریعتمداری گفت: وظیفه وزارت صنعت، حمایت از تولیدکنندگان داخلی است، اما در حوزه استانداردهای ایمنی، این وزارتخانه در کنار سازمان استاندارد می ایستد تا با همکاری مشترک، بتوانیم استاندارد ایمنی تولیدات داخلی را افزایش دهیم.